T’i kesh duart gjithmonë të ftohta është diçka që mund të na ndodhë të gjithëve. Sipas studimeve, kur kjo ndodh, trupi rregullon temperaturën në mënyrë natyrale dhe nuk duhet të ketë vend për shqetësim. Por nëse duart i keni vazhdimisht të ftohta dhe ju shfaqen njolla në lëkurën tuaj, kjo mund të jetë një shenjë paralajmëruese.

Zakonisht duart e ftohta lidhen me qarkullimin e dobët të gjakut në duar, por mund të jenë edhe si pasojë e një problemi me nervat apo për shkak të disa prej sëmundjeve si:

-anemia

-diabeti

-morthi

-lupusi

-sëmundja e Rhinode

-sëmundja e Birgerit

Nëse keni shqetësime me duart e ftohta vazhdimisht duhet të vizitoni mjekun tuaj për një kontroll. Vetëm ai mund të zbulojë shkakun e këtij shqetësimi, si dhe t’ju japë kurën e duhur.