Lidhu me ne

Mix

Emra për vajza, emra musliman

Emra për vajza

“ A “
Abide (ar) e devotshme
Advije (ar) e shpejte, e shkathte,
Adile (ar) e drejte,
Afife (ar) e thjesht, e ndershme, e pastert,
Aishe (ar) jeton, ajo qe eshte gjalle,
Ajnije (ar) burimore, e verteta, natyralja,
Alije (ar) e larte, elegante,
Allma (tur) molle,
Alltune (tur) e arte, dukate,
Arife (ar) njohtese, e dishme,
Amine (ar) e sigurte, besnike,
Amire (ar) urdherdhenese, sunduese,
Arzije (per) e deshiruarja,(ar-e ndershme, moralshme),
Atife (ar) e dhembshme, e meshireshme,
Atije (ar) dhurate,
Avnije (ar) ndihmetare,
Azemine (ar) e madhe, kolosale,
Azize (ar) e fuqishme, krenare,
Azra (ar) virgjineshe,
Ajkune (tur) dashnore, e çmuar,
Ajna (tur) pasqyre,(ar- symadhe, krue, vezhguese)
Ajete (ar) shenje, dokumente


“ B “
Bademe (sankrishtja) dru dhe fryt nga familja e luleve
Bahrije (ar) detare, marinare,
Bahtije (ar) fatmire, me fat,
Bedrije (ar) henore, hene e plote, e shkelqyer,
Begije (tur) beg-zonje,(per-zade-femi)
Behije (ar) ngacmuese, teerheqese, magjike,
Behixhe (ar) shkelqime, bukurie, disponim,
Bejaze (ar) bardhoshe, e bardhe,
Bekrije (ar) e hershme, e pare,
Belizare (ar) shigjete, shpejtare,
Belkise (ar) emer i mbretereshes se Sabes-Jemen,


“ D “
Dudije (per) papagale-(tur) grua, hanum,
Devlete (ar) mbretereshe, ajo qe mbane shtetin,
Dilavere (tur) axhutante, percjellese,
Dilbere (per) dashurore, e dashur, e bukur,
Dizare (per) mur, pende,


“ E “
Elife (ar) shoqerore, mike
Elma (tur) molle,
Elmase (ar) dijamante
Emine (ar) besnike, e sigurt
Enise (ar) shoqerore, ajo qe te shoqeron,
Esma (ar) e larte, mirekuptuese, shoqeruese,
Elhame (ar) frymezuese, ajo qe falenderon,
Eshrefe (ar) e çmueshme, e dukshme,
“ F “
Fahrije (ar) e mburshme, krenare,
Fakete (ar) ajo qe ndan femiun prej gjini,
Fatime (ar) ajo qe ndan femiun prej gjini,
Fazile (ar) e vlefshme, e virtytshme,
Fehime (ar) e kuptueshme,
Feride (ar) e vetme, e dalluar, e pashoqe,
Ferdane (ar) e vetme, vetem,
Fet-hije (ar) ajo qe i takon triumfit, fitimtare,
Fexhrije (ar) mengjesore, e mengjesit, eksplozive,
Fikrete (ar) medituese, mendimtare,
Firdevse (ar) kopsht i gjalle, xhenete,
Firinaze (ar) ajo qe qeshe, qeshese, e gezueshme,
Fitnete (ar) e sprovuar si ari qe sprovohet me zjarr,
“ G “
Gafure (ar) ajo qe fale gabimin,
Ganimete (ar) begati, plaçke lufte, e pasur,
“ H “
Habibe (ar) e dashur, dashnore,
Hadije (ar) e udhezuar ne rruge te drejte,
Hafije (ar) sekrete, e mshehur,
Hafize (ar) ajo qe ruan mesimin (Kur’anin) ne mendje,
Hajrije (ar) e dobishme, fatmire,
Halide (ar) e perjetshme. E paharuar,
Halime (ar) e bute, e meshirshme,
Hamide (ar) falenderuese,
Hana (tur-per) mretreshe,
Hanife (ar) e pastert, besnike e fese se drejte,
Hasibe (ar) fisnike, e ndershme,
Hasbije (ar) fisnike, e ndershme,
Hasije (ar) e veçant, e posaçme,
Hasime (ar) vendimtare, vulosja e fundit,
Hateme (ar) perfundimtare, vulosja e fundit,
Hatixhe (ar) femije i lindur para 9 muajve, shiqim i mprehte, kosh deveje per femra,
Hata (ar) shtatanike, e zhvilluar,
Hava (ar) e gjelbert ne te mbyllur, femra e pare,
Haxhere (ar) nena e Ismailit, pengue, ndalue, mbrojtur,
Hanumshah (tur-per) zonja mbretereshe
Hidajete (ar) e udhezuar ne rruge te drejte,
Hikmete (ar) e zgjuat, e mençme,
Hurije (ar) bukuroshe symadhe, syzeze,
Hurishah (ar-per) bukuroshe, mbretereshe,
“ I “
Ibadete (ar) adhurime, lutje, ajo qe adhuron,
Ifete (ar) e moralshme, e ruajtur,
Ihsane (ar) miresi, ajo qe bene mire,
Ikballe (tur) e fatshme,
Ilmije (ar) shkencore, e dishme,
Ismije (ar) emrore, e larte,
“ J “
Jaldyze (tur) yjrore, yll,
Jasmine (per) emer i nje lloj luleje,
“ K “
Kada (tur) zonje, grua e dukshme,
Kadire (ar) e fuqishme, e mundshme,
Kadrije (ar) e fuqishme, percaktuese,
Katibe (ar) shkronjese, sekretareshe,
Kevsere (ar) ne sasi te mjaftueshme, bollek,
Kimete (ar) e vlefshme, e çmueshme,
Kumrije (ar) turtulleshe,
“ L “
Latife (ar) e dashur, mahi pa thumb,
Lebibe (ar) e mençme, pjellore,
Lejla (ar) nate e errete, nate e gjate, e rende,
Lutfije (ar) nga edukimi, e adaptuara, e mesuar, e lehte,
“ M “
Magfire (ar) e shpetuar, e falur, e amnestuar,
Mahire (ar) eksperte, e zgjuar,
Mahmudije (ar) e falenderuar,
Makbule (ar) e pranishme, simpatike, pervehtesuese,
Maike (ar) poseduese, sunduese, drejtuese,
Maxhide (ar) fisnike, shpirtgjere,
Mehrije (ar) e dalluar, e shkathte,
Melihate (ar) e bukur, krypore, notuese,
Melekije (ar) ajo qe i takon melaikeve(engjuve),
Merjeme (ar) e qendrueshme, ajo qe bene rezistence, nena e Isaut,
Mersije (ar) ajo qe i takon elegjise, ajo qe eshte fotografuar,
Mersime (ar) lindese, ajo qe lind,
Mevlide (ar) e dobishme. E shejte,
Mufide (ar) e kthyer,
Mukadese (ar) e ndriçuar,
Munibe (ar) e deshiruar,
Munire (ar) humane, njerezore,
Muradije (ar) fisnike, e ndershme, e njohur,
Murvete (ar) ngadhnjuese, triumfuese,
Musherefe (ar) fisnike,e ndershme, e njohur,
Muzafere (ar) ngadhnjyese, triumfuese,
“ N “
Nadije (ar) thirrese, ajo qe theMuzafererret,
Nadire (ar) e rralle, e dalluar,
Nafije (ar) e dobishme,
Naile (ar) fituese, ajo qe arrine sukses,
Naime (ar) e begatshme, e freskete, e ndieshme,
Nakije (ar) e spastruara, e paster, e kulluar,
Naxhije (ar) e shpetuara,
Nazife (ar) e paster,
Nazlije (ar) shqiponje e vogel,
Nazmije (ar) rreshtore, vjershetare,
Nebahat (ar) trag, shenje,
Nedime (ar) shoqe, mikeshe e besueshme,
Nefise (ar) e zgjedhur, e bukur, e çmuar,
Nekibe (ar) prijse, e pare,,mesitnesh,
Neriman (per) trimrore, kreshnike, heroine,
Nesime (ar) aromatike, ere e mire,
Nerxhivane (per) lule dielli, dele rrunze,
Nesibe (ar) fisnike, familjare,
Nexhibe (ar) e afte, e kuptueshme,
Nexhmije (ar) yjore,
Nevzate (per) e pershtatshme,
Nezaqete (ar) e ndershme, e paster,
Nimete (ar) e komotshme, e kenaqshme,
Nixhare (tur) bukuri, e bukur,
Nurije (ar) e ndritshme
Nusrete (ar) e ndihmuara,
“ P “
Pakize (tur) e perhershme, e perjetshme,
Pashije (tur) pashallare, e familjes se pashave,
Pemba (per) pambuke,
“ Q “
Qamile (ar) e persosur, e plote,
Qatibe (ar) shkronjese, ajo qe shkruan,
Qelebije (tur) zonje,
“ R “
Rabije (ar) pranverore,
Rahime (ar) e meshirshme,
Razije (ar) e kendshme, e pajtueshme,
Refike (ar) shoqe e rruges, bashkeudhetare,
Refka (ar) shoqeri e rruges,
Rejhane (ar) bozilog, bime me arome,
Remzije (ar) simbolike, alegorike,
Resime (ar) ajo qe fotografon, bene sheme,
Resmije (ar) legale, zyrtare,
Rufadije (ar) ndihmese,sexhade nen shale, ngritje, lartesim,
Rukije (ar) ajo qe perparon, perparimtare,
“ S “
Sabahe (ar) agime, agimore,
Sabahate (ar) notuese, sjo qe noton, petk nga lekura,
Sabrije (ar) e durueshme, e qendrueshme,
Saberxhane (ar-tur) durim dhe shpirt, ne te cilin te qenron shpirti,
Sadbere (ar-tur) fat- kendej,
Sadije (ar) fatlume, me fat,
Safvete (ar) e paser, e kulluar,
Safije (ar) e paster, reale, e drejte,
Saime (ar) agjinuese, e lire, jo e thurur,
Sakibe (ar) e afert, prane, e shkelqyer,
Salihe (ar) ajo qe ben mire, permireson, rregullon,
Samije (ar) e larte, e ngritur,
Samire (ar) bashkebiseduese, ngjyre bionde,
Sanije (ar) ujitese, ajo qe sjell ujin,
Sare (ar) e gezuar, gezim, e gezueshme,
Selvete (ar) qetesuese, rehatuese, paqe,ajo qe i takon qetesise, paqes,
Selvije (ar) e shendoshe, pa te meta,
Selime (ar) e shtrejte, me vlere te arte,
Semine (ar) zeshkane, zonjushe,
Sevdije (ar) e hershme, ajo qe i takon agimit,
Sulltane (tur) princeze,
“ Sh “
Shadije (per) e gezuar
Shahindere (ar-per) skyfterja
Shaha (ar) mbretereshe
Shehide (ar) deshmitare, vertetuese,
Shehzade (per) femi princi, princ apo princeshe,
Shehrije (ar) mujore, ndersa( tur) qytetare,
Shemsije (ar) diellore,
Shemae (ar) beng,
Sherife (ar) fisnike, e zgjedhur,
Shuhrete (ar) ne za, e popullarizuar,
Shukrije (ar) falenderuese,
“ T “
Tahire (ar) ajo qe pastron, e paster,
Tajibe (ar) e mire, e zgjedhur, e pershtatshme,
Tevfike (ar) e perputhshme, e pajtueshme,
“ U “
Ulfete (ar) e adaptuar, e dashur, e afert, mike,
Umihani (ar) e ama e Hanies,
“ V “
Vahdete (ar) e vetme, nje,
Vahide (ar) ajo qe verteton nje,
Vasfije (ar) pershkruese,
Vehbije (ar) e dhuruar,
Velide (ar) lindje e re, foshnje,
Vezire (ar) ministreshe,
Vildane (ar) femij shumes,
Vixhdane (ar) ndergjegjshmeri, e ndergjegjshme,
“ Xh “
Xhelile (ar) e ndershme, e fashme,
Xhejlane – popull ne Bahrejne-Emirat,
Xhemile (ar) bukuroshe, bukurije,
Xhenete (ar) parajse, kopshtore,,
Xhesime (ar) trupore, e madhe, kolosale,,
Xhevahire (ar) esenciale, send i çmuar,
Xhevhere (ar) inxhi,
Xhevrije (ar) lule e kuqe, e çmueshme,
Xhuzide (per) e zgjedhur, e provuar,
Xhyle (per) trendafile,
Xhylbehare (per) lulez trendafili,
Xhylizare (per) trendafiltare,
Xhylsime (per) trendafil fytyre plote,
Xhyltene (per) trendafile e dalluar,
“ Z “
Zade (per) femi, shprese,
Zahide (ar) e pa lakmueshme, e matur,
Zahire (ar) e kjart, e dukshme, e hapete,
Zarafet (ar) mendjemprefte, e mençme,
Zarife (ar) e mençme, perkujtuese,
Zehra (ar) e shkelqyeshme, e ndritshme,
Zejnebe (ar) dru me arome te mire (emri i bijes se Muhammedit a.s,)
Zejnije (ar) dekorim, stoli,
Zekije (ar) e kthjellte, mendtare,
Zethane (ar-tur) shtepi ku zbukurohet nusja,
Zinete (ar) stolie, hjeshi, bukuri,
Zijaver (ar) stolie, hjeshi, bukuri,
Zubejde (ar) vajze, çike, e pamarrtuar,
Zuhra (ar) planeti Venera, e ndritshme, drita,
Zulejha (ar) emer i bashkeshortes se Jusufit a.s.
Zulfije (ar) aftesie. Shkalle, rang, pamje,
Zynrete (ar) gur i çmuar.

MË TEPËR

Mix26 minuta më herët

VIDEO/ Po udhëtonte me biçikletë, McGregor përplaset nga një makinë

Conor McGregor ka pësuar një aksident, ku për fatin e tij të mirë nuk ka rezultuar fatal. Irlandezi ishte duke...

Mix32 minuta më herët

“Le Doulos”, filmi francez që ndryshoi kinemanë

“Le Doulos” është padyshim bartësi më i dukshëm i këtij ndikimi amerikan, megjithëse nuk ishte aspak filmi i parë kriminal...

Gatime36 minuta më herët

Një supë brokoli është ajo çfarë ju duhet, ja si ta përgatisni!

Supa është gjithmonë e shëndetshme, e nëse kombinojmë bokolin me patate e makarona, i shtohen akoma më shumë vlera dhe...

Mix43 minuta më herët

Zbulohet çmimi/ Sa do të kushtojë seria e re e Samsung 23

Pas një sërë lajmesh për daljen në treg të serisë së re të Samsung, tashmë është është zbuluar dhe çmimi...

Radar45 minuta më herët

Kush është Petr Pavel, presidenti në Çeki

Republika çeke ka tani një ish-gjeneral dhe ish-kryetar të Komisionit Ushtarak të NATO-s si president. Petr Pavel ka qenë i...

Radar48 minuta më herët

Donald Trump çel fushatën për zgjedhjet presidenciale 2024

Karolina e Jugut – Ish-Presidenti Donald Trump filloi fushatën e tij për zgjedhjet presidenciale të vitit 2024 me një ndalesë...

Mix55 minuta më herët

Ja çfarë bëjnë francezët ndryshe për të jetuar shëndetshëm

Shumica e njerëzve e konsiderojnë me fat të jetojnë deri në 100 vjeç. Por dy gra jetuan shumë përtej kësaj...

Sport23 orë më herët

5 rekorde të Cristiano Ronaldos që Messi mund të thyejë shumë shpejt

Pa përmendur rekordet e Cristiano Ronaldos dhe Leo Messit, historia e futbollit nuk do të ishte e plotë. Dyshja janë...

Mix23 orë më herët

Një telefon i markës Coca-Cola pritet të shfaqet shumë shpejt në treg

Telefoni i markës Coca-Cola është një pajisje që mund të përfshihet në listën e “telefonave të papritur. Coca-Cola po përgatitet...

Sport23 orë më herët

Muralet e jashtëzakonshme që kujtojnë Kobe Bryant (FOTO)

Kobe Bryant ishte një basketbollist profesionist amerikan. Ai kaloi gjithë karrierën e tij 20-vjeçare me Los Angeles Lakers në Shoqatën...

Facebook