11 thënie nga Umberto Eko

Umberto Eko lindi më 5 janar 1932 në Piedmont të Italisë. Është semiotikant italian, eseist, filozof, kritik letrar dhe romancier. Njihet më së shumti për romanin e tij “Emri i Trëndafilit”, i botuar në vitin 1980. Ai ka shkruar gjithashtu libra për fëmijë, tekste akademike dhe ese.

Unë mendoj se libri duhet gjykuar dhjetë vite më vonë pas të lexuarit dhe rilexuarit të tij.
Ne jetojmë për librat.


E dua aromën e ngjyrës së librit në mëngjes.
Unë besoj se e tërë bota është një enigmë, një enigmë e padëmshme që është bërë e tmerrshme nga vetë përpjekja jonë për ta interpretuar atë sikur ka një të vërtetë në brendi të saj.
Unë e shoh veten si një profesor serioz i cili, gjatë fundjavës, shkruan romane.